L ـ کارنیتین
L ـ کارنیتین شکل فعال فیزیولوژیکی کارنیتین در بدن است و ترکیبی شبه ویتامینی است که در غذاهای حیوانی یافت میشود و ممکن است به صورت طبیعی در کبد و کلیه ساخته شود. کارنیتین در بدن از دو اسید آمینه لیزین و متیونین ساخته میشود. دیگر عناصر مورد نیاز برای ساخت ال کارنیتین عبارت است از ویتامین C، ویتامین B6 ، نیاسین و آهن. ال کارنیتین به دلیل نقشی که در سوختن چربی دارد میتواند در کاهش وزن مؤثر باشد. کارنیتین یک آنزیم درون سلولی است که وجود آن جهت عبور اسیدهای چرب از غشای میتوکندری و انجام فعالیت بتااکسیداسیون ضروریست (براس، 2000). غنیترین منبع کارنیتین دل، جگر و قلوه است. کارنیتین یکی از رایجترین مکملهای ورزشی مورد استفاده ورزشکاران است و احتمالاً موجب بهبود عملکرد ورزشی میشود. از لحاظ نظری، کارنیتین به اسیدهای چرب میچسبد و آنان را به میتوکندری انتقال میدهد تا جهت تأمین انرژی مورد استفاده قرار گیرند. همچنین، این ماده با کاهش نسبت استیل کوآنزیم و در نتیجه، تحریک فعالیت پیروات دهیدروژنا، اکسیداسیون پیروات را تسهیل نموده و از این طریق موجب کاهش تجمع اسیدلاکتیک شده و اجرای تمرین استقامتی را بهبود میبخشد. مصرف روزانه کارنیتین ممکن است موجب افزایش سطوح کارنیتین عضلانی شده و افزایش انتقال چربی به میتوکندری و متعاقب آن، افزایش تولید انرژی و بهبود عملکرد ورزشی را در پی داشته باشد. با توجه به سازئوکار اثرگذاری کارنیتین میتوان گفت مصرف آن احتمالاً در فعالیت با شدت پایین تا متوسط فایده چندانی ندارند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر